Golden® QoR® aquarelverf — Gronderingen & Masking Fluid

Speciale gronderingen vormen een integraal deel van het QoR® assortiment.

Je kunt kiezen uit 3 innovatieve gronderingen, waarmee je zowat elke ondergrond geschikt kunt maken om met aquarelverf op te werken:

  • QoR® Watercolor Ground geeft een gladdere, absorberende ondergrond, enigzins vergelijkbaar met een gesatineerde kwaliteit (HP) aquarelpapier.
  • QoR® Light Dimensional Ground gebruik je om een meer sculpturale ondergrond te maken, qua absorbtie te vergelijken met een fijngekornde kwaliteit (CP NOT) aquarelpapier.
  • QoR® Cold Press Ground geeft een ruwere structuur, vergelijkbaar met handgeschept papier en is perfect als je graag met verwassingen werkt.

Al deze gronderingen kun je aanbrengen op veel verschillende ondergronden, bijvoorbeeld doek, papier, karton en panelen van hout of andere materialen. Eigenlijk geldt dat je er op elke ondergrond mee kunt werken, waarop je ook met acrylverf kunt werken. En al deze gronderingen drogen lichtecht en flexibel op en zijn bestand tegen het herhaaldelijk lifting & scrubbing van je aquarelverf.

En verder is er een nog een maskeervloeistof:

  • QoR® Masking Fluid breng je aan vóórdat je gaat schilderen en maakt het uitsparen van details en het opzetten van scherpe lijnen mogelijk.

Al deze producten kunnen je — nadat je er wat mee geoefend en geëxperimenteerd hebt — helpen om nieuwe technieken toe te passen en nieuwe wegen in te slaan. We leggen je graag kort uit hoe je er mee kunt werken.


QoR® Watercolor Ground

Creëert een absorberend oppervlak, dat het werken met zachte randen en vloeiende nat-in-nat technieken mogelijk maakt. Je kunt QoR® Watercolor Ground met een kwast aanbrengen voor een linnenachtige textuur (zogenaamd toile de lin) of met een roller voor een diffuser en minder geprononceerd effect. Je kunt ook een paletmes gebruiken en het oppervlak glad schrapen. TIP! Als je het lichtjes nat schuurt krijg je een gladheid vergelijkbaar met HP kwaliteit aquarelpapier.

VIDEO: kijk, zo werk je met QoR® Watercolor Ground


QoR® Light Dimensional Ground

Dit is een witte, lichtgewicht pasta die je zo ongeveer aanbrengt als een glazuurlaag op een taart! Je kunt het glad en dun aanbrengen. TIP! Als je er wat water over vernevelt en er dan voorzichtig en lichtjes met een paletmes of spatel overheen gaat, krijg je een nog gladder oppervlak. Of je bouwt er structuur mee op om richels, pieken en andere interessante texturen te creëren. Het extreem absorberende oppervlak van QoR® Light Dimensional Ground zorgt ervoor dat je verf zich snel verspreidt, terwijl het ook geschikt is voor fijne lijnen en details. TIP! Maak een stukje van je gedroogde grondering nat en laat daar een paar druppels vloeibare verf in vallen. Zo krijg je de meest fantastische blooms!

VIDEO: kijk, zo werk je met QoR® Light Dimensional Ground


QoR® Cold Press Ground

Droogt op tot een uniek ruw oppervlak en ziet eruit als handgeschept papier met al zijn prachtige imperfecties — het wordt niet voor niets ook wel 'ns spreadable handmade paper genoemd. Het geeft interessante effecten die je met traditioneel papier niet kunt krijgen. Je brengt het het beste aan met een paletmes. TIP! Als je het met een droog paletmes aanbrengt, zal de textuur vergelijkbaar zijn met ruw handgeschept papier. Als je je paletmes nat maakt en uitstrijkt over een nog niet gedroogde, net opgebrachte gronderingslaag, kun je iets van de ruwheid wegwerken en een gladder oppervlak krijgen, dat meer lijkt op een CP NOT kwaliteit aquarelpapier. En hoe je het ook aanbrengt, QoR® Cold Press Ground is perfect voor bijzondere verwassingen.

VIDEO: kijk, zo werk je met QoR® Cold Press Ground


QoR® Masking Fluid

Een maskeervloeistof op latexbasis als aanvulling op de QoR® aquarelverf en mediums. QoR® Masking Fluid is ideaal voor het maken van harde randen en het uitsparen van details en highlights. De sleutel tot succes bij het gebruik van maskeervloeistof? Zorg ervoor dat alles goed droog is voordat je het aanbrengt of verwijdert. Gebruik trouwens géén hitte van bijvoorbeeld een föhn oid. om het drogen te versnellen! En laat het niet te lang zitten. TIP! Omdat je maskeervloeistof moeilijk kunt verwijderen van je penselen, raden wij je aan een goedkoop synthetisch penseel te gebruiken. Gebruik het zeker niet met je favoriete en fijne aquarelpenselen!

VIDEO: kijk, zo werk je met QoR® Masking Fluid


Uitproberen? In onze winkels vind je:

  • QoR® Watercolor Ground
  • QoR® Light Dimensional Ground
  • QoR® Cold Press Ground
  • QoR® Masking Fluid

En bovendien vind je QoR® Masking Fluid ook in onze webshop.


Slot Vignet Groot

© 2021 — tekst: Golden® & redactie Gerstaecker NL | © 2021 — beeld: Golden® & redactie Gerstaecker NL